Máj a špargľa. To ide k sebe. Je to "kráľovná zeleniny". :)
Som sa dočítala, že obsahuje veľa vitamínov, železa, draslíka, vlákniny....Má močopudný účinok a pomáha odvodňovať. A má málo kalórií. A výborne chutí.
Tentoraz som kúpila zelenú. Veľmi vydarenú, jemnú, tenučkú.
...jemno ošúpať od hlavičky škrabkou na zeleninu...
A potom už len zrezať končeky a povariť chvíľočku v mierne osolenej a osladenej vode.
A môžme z neho urobiť trebárs šalát s kuracím mäsom.
Dolu na tanier som dala šalát a špenátové listy, jablko, bielu reďkovku. Všetko z vlastnej záhradky. :):) Na to povarenú špargľu. Tá nie je z vlastnej záhradky, žiaľ. :)
A na to opražené kuracie prsia.
Všetko zaliate zálievkou z ol. oleja, balzam. octu, soli a ml.č. korenia.
A zabudla som, že posypať parmezánom. :)
..niečo zo záhradky nesmie chýbať...
...mäte sa v Robovej starej vibrame zjavne darí:)...
Prajem krásne dni. :)
Ahoj
Dana :)
Dala bych si....mnam.....užívej si jara..i kdyż u nás je spíš podzim....Ila
OdpovedaťOdstrániťSuper inspirace! Sbíhají se mi sliny :-)
OdpovedaťOdstrániťPřeji krásné dny, Klárka.
Mňam, vypadá to moc dobře, hned bych ochutnala :).
OdpovedaťOdstrániťSlintám :-)))
OdpovedaťOdstrániťA záhrada je akoby z inej krajiny, veď u nás je zima :-(((
Pááá
Špargľu mám tiež veľmi rada ... a tvoj šalátik čo najskôr urobím ... Dani, v záhrade máte pekne ... paa
OdpovedaťOdstrániťOlá amiga...tudo bem?
OdpovedaťOdstrániťPostagem maravilhosa, amei a criatividade!
Fica com Deus!!!
Um grande abraço, Marie.
Chřest mám moc ráda a budu si jej muset také koupit . Ta máta v botě je super :)
OdpovedaťOdstrániť