štvrtok, 8. októbra 2015

Plnené hokkaido

Tekvici zrežeme vrch, vydlabeme a zvnútra osolíme a okoreníme.

Plnka:
2 cibuľky
1 str. cesnaku
300 g šampiňónov
1 PL maslo
mladý špenát (rukola, mangold)
1 rožok
150 g ementálu
100 g ricotty
150 ml smotany
soľ, ml.č. korenie

V panvici rozpustíme maslo a nakrájanú cibuľku opekáme asi 5 min..Prisypeme nakrájaný cesnak a  huby a opekáme ďalších 5 min. Do zmesi primiešame listy špenátu a opekáme už len krátko, kým listy nezvädnú. Odstavíme, osolíme a okoreníme.
Rožok nakrájame na malé kocky, syr nastrúhame.
Všetky prísady na plnku spolu premiešame a naplníme tekvicu.
Prikryjeme odrezaným vrchom a dáme piecť na 180 st. cca hodinu. Potom odstránime vrch a dopekáme ďalších 30 min.
Tekvica je hotová, keď sa dá prepichnúť nožom a plnka je navrchu chrumkavá.
Moje hokkaido malo 1,2 kg a všetka plnka sa mi do nej nevošla, trošku zostalo, tak pred koncom pečenia som zvyšok plnky dala vedľa tekvičky dopiecť "navoľno". :):)
Recept mám z októbrového Dobrého jedla.









pred koncom som dala dopiecť aj bagetky :):)






Tak ak by ste skúšali, nech sa vám vydarí! :)

Prajem krásne dni.

Ahoj

Dana:)


6 komentárov:

  1. Danka, vyzera to vyborne :-) Hokkaido som este neskusala, tento receptik si odkladam...papa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To vypadá bezkonkurenčně dobře. Mám na to chuť :-) Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fantázia ... vonia to až ku mne ... určite si túto dobrotu urobím aj ja ... :)
    Dani ... maj sa fajn ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka, tak toto vyskúšam! Vidím, že si nenarobila chúťky iba mne :-)
    Budem si to však jesť sama, polievka mužovi moc nechutila, vraj sladká a to som dala do nej aj octu :-)
    Už sa teším, niekedy na budúci týždeň pečiem :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hokaido mám ráda , už na mě dvě dýňky čekají co z nich uvařím :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.
    krásný den Majka

    OdpovedaťOdstrániť