utorok 17. mája 2016

        Máj a špargľa. To ide k sebe. Je to "kráľovná zeleniny". :)
Som sa dočítala, že obsahuje veľa vitamínov, železa, draslíka, vlákniny....Má močopudný účinok a pomáha odvodňovať. A má málo kalórií. A výborne chutí.
Tentoraz som kúpila zelenú. Veľmi vydarenú, jemnú, tenučkú.


...jemno ošúpať od hlavičky škrabkou na zeleninu...





A potom už len zrezať končeky a povariť chvíľočku v mierne osolenej a osladenej vode.

A môžme z neho urobiť trebárs  šalát s kuracím mäsom.
Dolu na tanier som dala šalát a špenátové listy, jablko, bielu reďkovku. Všetko  z vlastnej záhradky. :):) Na to povarenú špargľu. Tá nie je z vlastnej záhradky, žiaľ. :)
A na to opražené kuracie prsia.
Všetko zaliate zálievkou z ol. oleja, balzam. octu, soli a ml.č. korenia.


A zabudla som, že posypať parmezánom. :)


..niečo zo záhradky nesmie chýbať...

...mäte sa v Robovej starej vibrame zjavne darí:)...






Prajem krásne dni. :)

Ahoj

Dana :)


7 komentárov:

  1. Dala bych si....mnam.....užívej si jara..i kdyż u nás je spíš podzim....Ila

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super inspirace! Sbíhají se mi sliny :-)
    Přeji krásné dny, Klárka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam, vypadá to moc dobře, hned bych ochutnala :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Slintám :-)))
    A záhrada je akoby z inej krajiny, veď u nás je zima :-(((
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Špargľu mám tiež veľmi rada ... a tvoj šalátik čo najskôr urobím ... Dani, v záhrade máte pekne ... paa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Olá amiga...tudo bem?
    Postagem maravilhosa, amei a criatividade!
    Fica com Deus!!!
    Um grande abraço, Marie.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Chřest mám moc ráda a budu si jej muset také koupit . Ta máta v botě je super :)

    OdpovedaťOdstrániť