pondelok 9. februára 2015

ČO MI KVITNE :-)

Najväčšiu radosť mi urobila kamélia. Mám ju asi rok. Celé leto bola vonku, až do prvých mrazov, keď som ju presťahovala dnu. Samozrejme na chladné miesto, lebo ona neznáša teplo. Už koncom leta som si všimla, že na koncoch vetvičiek nahodila puky. Najskôr som nevedela, či z toho nebudú listy, ale keď sa púčiky pomaličky nalievali, vedela som, že to budú kvety. :-) Bála som sa, že keď ju dám zvonka dovnútra, či tie puky neopadnú, ale neopadli. Kvitne postupne už asi od Vianoc po jednom, po dvoch kvietkoch naraz.  








A ešte ma teší orchidea. :-) Tú mám asi dva roky. Začala kvitnúť nejak začiatkom decembra a kvitne stále, ani jeden kvietok ešte neodpadol. (A to som sa bála, aby do Vianoc neodkvitla. :-) )





No a potom samozrejme primulky, narcisky, papučky...To je jasné.  Ale to až nabudúce. :-)

Prajem pekné dni.

Ahoj

Dana


8 komentárov:

  1. Nech sa darí aj naďalej pestovanie tak nádhernej kvetiny. U nás nič neprežije, bývame na prízemí a naokolo stromy, ktoré robia velikánsky tieň a chládok.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Emily. Ale práve kamélia potrebuje chládok. Ja som ju mala celé leto aj jeseň v úplnom chládku. :) Pekný deň. Dana

      Odstrániť
  2. Už niekoľko krát som stála v kvetinárstve nad kaméliou a nevedela som sa rozhodnúť či kúpiť, či nie ... Veľmi sa mi tá rastlinka páči, no či by som sa vedela o ňu postarať ... možno raz naberiem tú odvahu ... Tá tvoja je veľmi pekná ... Ja pestujem africké fialky a orchidejky ... klasika ... :)))) pozdravujem L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu a komentárik.:) Kamélia má rada polotieň až tieň. A v zime určite nie vykurovanú miestnosť. Treba skúsiť, možno sa zadarí. :):) Teraz mi tiež odpadlo pár zelených lístkov, neviem či sa jej niečo nepozdáva.... :):):) Pozdravujem. Dana

      Odstrániť
  3. Krasne kvietky Dani.Nech ti robia len radost

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Kati. Vieš, ja som taký "kvetinový maniak". :):):):
      ):):) Čau

      Odstrániť